Kan man kalla det "blind date"?!?!

Jaha ni har ju säkert listat ut att vi har haft vissa problem med att skaffa oss vänner eller liknande i denna stad! Men så börja ja snacka med en söt pojk på QX häromdagen. Å eftersom att han va himlans söt å prata nästan mer än mig å hade en massa bra "varför då" frågor så kom vi fram till att vi skulle ses på en kaffe! Jaja säger ja de är ju trevligt att träffa folk! Så hej å hå vi bestämde igår att vi skulle ses idag och ja gav honom mitt numer. Har ju lärt mig av Elin och hennes mamma att man ska ge nummer och inte ta. För då är de upp till honom! Å dra mig baklänges kl 15.50 så hörde han av sig! Å efter lite smsande så bestämdes det att vi skulle ses vid "bögringen" inne i centralstationen. Så snabbt som attan slänga i sig lite mat och göra sig snygg (de är ju så klart ett måste när man ska träffa karlar!!). Halv springa ner till tunnelbanan då ja självklart var lite sen! (Elin syndromet smittar!)  Å så satt ja på tunnelbanan å i helvette va narvös jag var! Trodde jag skulle dö när som helst. Så mycket knep det i min lilla mage...

Så kom tåget fram till t-centralen och det var dags att hoppa av... va ju inte långt ifrån att ja hoppa på första bästa tåg hem igen... Men ja samla mig mod och börja gå mot ringen där ja visste att han nu stod och väntade. Höll på att gå rakt under den men hann stanna i precis sista sekund! Backa lite och gå upp för trappan...Nästan  framme nu... Trodde att ja skulle få ett narvöst sammanbrott och ramla ihop på marken. Den kännslan hade mina ben just nu. Så ja stanna i trappan för att samla mig lite! Gick en minut eller två innan ja samlat på mig lite mer mod och gick mot ringen. Men oj de va ju mer än en kille som stod där... Visste att han hade skinjacka och en polis bag (han pluggar till snut...oj bäst å sköta sig!) När ja inte såg hon på en gång kännde ja att starkt behov av att skriva ett sms till Elin och få henne att känna lite av min nervositet!  Så ja gömde mig lite najs bakom en pelare och skrev på. Smög sen fram från den och skicka ett sms till honom för att försöka hitta honom! han sa att han stod vid ringen och luta sig mot den. No shit?! =P Men de gjorde ju alla andra me! Precis när ja var på väg att skriva ett till sms till honom så såg ja honom. Samla mig lite, gick fram till honom ställde mig brevid honom lite coolt sådär och sa "Jag hade tänkt knacka alla på axeln men de behövs ju inte för här är du ju!" Han log och sa hej! Fick en kram och all form av nervositet försvan!

Det blev en lång promenad genom stan! Såg diverse olika sevärdigheter, tog en kaffe och prata, mycket! Jopp snubben pratar mer än mig! Vilket gjorde mig glad!!
Efter en massa traskande i stan blev de till slut för kallt, dags att åka hemmåt. Men tråkigt att säga hej då redan. Så ja fråga om han inte ville följa med mig istället för att åka hem! Så sen satt vi då där på tunnelbanan påväg hem.

Kolla på lite bilder, snacka lite skit med Elin och hade rätt trevligt. Sen var det dags för honom att dra sig hemmåt. Sa hej då med ett "vi borde ses igen...snart!"

Rättad av en 4 åring...Kul!

Ja det är så, mitt liv kretsar mer eller mindre runt jobbet, det som händer, händer där!

Som idag då ja hade serverat ett par med ett barn på typ 4 år lite mat. Ungen käka köttbullar med ketchup å de vuxna nått annat! Så eftersom att ja är en så himla trevlig prick så när dom hade ätit en stund så gick ja fram för att fråga hur de smaka. Vänder mig mot den lilla pojken, ler och säger;
- Va dom goa?!
Ungen sneglar lite fundersamt på mig och mmmmar... När ja går runt hörnet runt kylen så hör jag hur han säger till sin mamma.
- De heter in goa.
- Vad heter det då? frågar hans mamma
- Det heter goda.
Grattis då har ja blivit rättad av en liten snorunge som är 16 år yngre...KUL!

Så var ja duktig igen på jobbet så klart!
Halka på en "reka" som låg på golvet, gjorde en sån där snygg glid med foten så man håller på å hamla på röven men lyckas rädda mig med hande. rätt ner på spisen sätter ja nämligen den, rätt på plattan! Å tacka fan för att ja inte satt på just den plattan, då allihopa brukar vara på i vanliga fall! Hade kunnat gå illa känner ja!

Jo just det en till sak som ja känner MYCKET MYCKET MYCKET MYCKET frustration över. Jo det där med rättstavning vet ju de flesta hur ja är på den fronten. Inte så där väldigt grym men ja överlever lixom å de e la huvudsaken. Men så finns det en sak. Som Elin typ nackar mig om ja skriver fel på när vi söker lägenhet eller jobb eller liknande! Nått som gör mig så sjukt jävla as irriterad. Som bara är så dumt så de finns inte. Att om ja inte skriver rätt på det så blir jag inte tagen på allvar. Va fan är felet på människor??? Och det som är så himla jävla viktigt är en liten bokstav, nämligen ett G. Ja måste skriva JAG och inte bara JA, men snälla gud, va e problemet. Varför blir man inte tagen på allvar pga ett jävla G?!?! Ja menar har du nu under tiden du läst detta inlägg stört dig nått så in i norden mycket på att ja missat de där G:et lite överallt!? Eller la du ens märket till de?!
Ja tror helt enkelt att ja måste börja ursäkta mig i alla mina "viktiga" mail.

MVH Ida-Stina Sjöberg Dyslektiker (TA HÄNSYN FÖR FAN)

VAD I HELVETTE?

Hur fan gick de till?! Hur kunde han åka ut!? å den där jäkla andreas vara kvar?! de är ju inte sant.. hur kunde toppen hänga lös?! ja e helt tokig...kan inte fatta...skjukt...han va ju fan bäst ju...va i helvette...


image86

We gonna miss you!

Borde förbjudas!

Så kom ja återigen hem med skärsår i händerna... Ja förstår inte vad de är men antingen så skär ja mig eller så bränner ja mig. Alltid är det nått. Som Elin sa, ja borde nog förbjudas i alla kök, är ju en särkerhets risk både för mig själv och andra. Men nu ska ni då inte tro att de bara är knivar ja skär mig på och ugnen ja bränner mig på. Nej då, vet ni hur mycket man kan skära sig på burkar, aliminium lådor, skärmaskiner, rivgärn m.m..listan kan göras lång. Å hur många varma saker finns de inte i ett kök... jupp ja är nog hopplös...
Men vadå innan en ryttare är bra måste ju dom ramla av hästen 100 gånger eller vad de är...är de kanske så då att en kock måste skära sig 100 gånger innan man blir en bra kock!? I så fall  e ja i all fall på god väg!

Här är min senaste prestation... min plan var att hålla armen stilla i ugnen... de gick inte så bra dock..
image85

Ett inre lugn...

Efter dagens alla nyheter om att vi måste flytta från lägenheten och försöka hitta en ny osv gjorde min stackars Elin mycket full av grubbel och bekymmer, panik och ångest. Även om hon inte ville erkänna detta. Så innan vi nu skulle sova sa ja till Elin att hon gott skulle meditera lite med mig för att koppla bort alla jobbigt takar och slappna av. Men vadå säger Elin de går ju inte ja blir bara rastlös å kan ändå inte konsentrera mig och sitter bara å grubblar. Lägg ner sa ja å tände ljus. La ut två kuddar mitt emot varandra på golvet, diverse olika mineralstenar i en ring runt kuddarna och tvingar Elin att sätta sig ner. Ja ja halv muttrar hon och sätter sig ner. Lite rädd att hon skulle börja små fnissa lite när ja började prata, men ja körde på. Vi andades lugnt och ja berätta för Elin om de stora skeppet som ligger förtöjd vid kajen. Där hon i en kista lägger ner alla sin bekymmer, problem och oroligheter. Hur hon låser kistan, går av skeppet och ser hur de seglar iväg bort med hennes bekymmer. Vi fortsätter att andas ett tag till och Elin säger att hon faktiskt tyckte om de. Att hon slutade grubbla. Meditera är bra, de borde alla göra. Total avkoppling. Ett inre lugn.
image84

Vi kan i alla fall movsen!

Ok vi kanske inte tar hem Guldet i Biljard VM men oj så snygga vi var ikväll när vi gjorde ett tappert försök att få ner bollarna i hålen. Men dom va envetna dom jävlarna. Den enda som ville ner var den vita... Å den skulle tydligen inte ner... Å den svarta skulle ner sisst...e inte de rasism eller nått åt de hållet...inte ner med de vita men ner me de svarta...Humm skummt spel de där...

Men som sagt vi kunde i alla fall rätt stil!
image83

Lycka!

Den totala lyckan har infunnit sig! Dagen har varit den bästa på länge! Började med att ja hittade min nya älskling. Kärlek vid första ögonkastet finns! Vid första beröringen med för den delen! Min nya älsklign heter FujuFilm Fine Pix S5700!! Den ger mig gåshud!

Sen har ja sagt upp min lägenhet i strömstad idag! Även detta känns som en befrielse! Så när ja kommer upp till nyår så blir de för att hämta hem mina sista saker!

Total Lycka!
image82

...



Sometimes I just feel like scream
When I'm to sick of it all
But I don't
I'm just smile
It's easyer that way
So I just smile



The Grudge is in town!

Nu är de bäst att vi aktar oss om nätterna... Annars e de ute med oss...
image81

Go kväll!

image80

Gott sött vin, färst söt syrlig frukt, söta marmelader tillsammans med salt krämig ost.
Kan de bli bättre??

Helgen går i lugnets tecken!

När ja tänker  på den här helgen så ser ja lugn, vitt, stilla, harmoniskt, klart och allt annat som hör till. Ja känner att denna helgen kommer bli bra. Har lite planer för helgen som ja ser fram emot. Inga planer för lördag kvällen och de känns så skönt. Att bara koppla av och känna lugnet!

Dagens planering inefattar Ost & Vin provning på jobbet. Som ska bli riktigt roligt. 5 olika vin som kombineras ihop med perfektionism tillsammans med 5 olika ostar. Och därtill diverse söta tillbehör som gör att osten och vinet i kombination blir en himelsk resa. Och under tiden så kommer våran somilier Anna att berätta allt hon vet om både osten och vinet. Så detta ser ja fram emot! Nu ska ja plugga på vinkunskapen lite mera!

image79

De stämmer ju faktiskt!

Eftersom att ja numera är FaceBook nörd så va ja ju tvungen till att göra ett test där va. Man tryckte på en massa bilder å höll på. Så berätta som sen hur jag är. Å ta mig tusan, de stämmer ju...
Läs här om du vill veta hur Ida är!

Temperament
Flexible
 Nothing seems to bother you - you sail through life crisis free. It's not that your life doesn't have its ups and downs, it's just that you handle everything without unnecessary drama and antics. You approach each day fresh, not worrying about yesterday or tomorrow. You are confident that you can handle anything that comes your way and experience has shown that you are absolutely right about this.

Interests
Simple
You are continually pursuing a simpler and less complicated life - you don't allow yourself to fall victim to all of the "should do's" that society continually bombards you with. You are thoughtful about your life choices and think in terms of yourself, others and the world in which we live. You have a great sense that we are part of something much bigger and we must be good to others, if we want others and the world to be good to us.

Amusement
Thoughtful
You are easily stressed out and overwhelmed - you need to take care of yourself first and foremost. Because you tend to be self reflective, you know your limits quite well and must remember to not exceed those limits. When you overwhelm your life with obligations and responsibilities, you tend to shut down and go into yourself even further. Take some time to find your serenity and kick back your feet.

Passion
Physical
You are a cuddle bug - from a warm hug shared with your best friend to steamy sex with your partner, you enjoy every bit of human contact that you can get. You demonstrate your love for others most fluidly through physical one-on-one contact and you feel the most loved when you are being touched. You feel disconnected when you are physically isolated from others. You're a people person and a lover of all things human

Berg-och-dal-bana-dag!

De e ett bra ord som beskriver hela min dag!

Börja uppåt på väg till jobbet på tvärbanan då ja såg ett så dundersött par som satt å höll om varandra å spred sin värme i vinter kylan. De fick hela mig och bli glad och känna en inrefrid, för deras skull!

Sen kom ja till jobbet och satt mer eller mindre i skiten i 9 timmar! Börjar med att ja kommer dit å möter Erik utanför. Då ingen av oss har några nycklas så var de ju bara till å vänta. 10min senare kommer Pia, inte heller hon har någon nyckel. (Mycket viktigt att lägga till att de vid de här laget var typ noll gradigt och ja höll på att dö!" Sen efter ytterligare 7 minuter så kom anders med nyckels! Tacka Gud för de, höll ju på att strycka med.
In i köket, komma på att vi har ett PM på 35 sallader som ska vara klara 11.30. Som ja typ missat å inte preppat så mycket för, FAN! Inte nog med detta, denna vackra is kalla vinterdag hade vi även en beställning på 1000 st små snittar. Av  fyra olika varianter. Bajs mupp va lång tid dom tar å göra! Så efter att ja stressat klart me alla sallader och knappt hunnit förbereda mig för lunchen så börjar den.. Å för att Henke ska hinna preppa för snittarna så står ja för helt lunchen själv = mycket spring! Stressat igenom den och försökt städa lite och vara trevlig mot alla min gästar. Som idag gästspelades av Papa Dee... (((Snubben pröjsar endast med 1000 lappar! alla gånger han varit hos oss i alla fall! man börjar ju undra!))) Så på de alla jäkla snittarna. Han precis klart med dom till kl 17 då dom skulle hämtas.

Då entligen var de dags för "lunch".  Var hungrig som en tok vid de laget å ja å Mr.M diskaren satt i baren å skratta som två dårar när vi käka! Så nu var ja åter igen på mitt galma goa humör!

Tillbaka in i köket och på knappt två timmar försöka hinna med allt de vanliga som vi vanligt vis gör på ca 6 timmar... Så de va ju bara åter in i dimman å springa fortare!

Men sen så skulle vi städa! Då vi inte längre kunde laga nån mer mat eller rosta några mera grönsaker! Då kom fnittret åter fram å vi hade så trevligt när vi städa!

En lugn och sansad tur på spårvagnen hem och va på rätt gott humör när ja kom hem..!

Tills Elin öppnar munnen... och säger att hon skulle berätta en sak för mig som ja nog inte ville höra. Bra sa jag, säg de inte då! Tyckte ja lät som en smart idé men de va de tydligen inte och Prinsessan babbla på! Så nu e de bara till att säga upp lägenheten i Strömstad, och flytta ur därifrån i slutet av året, kul med en extra hyra =P
Skyller dock inte på någon då de va ja själv som drog in mig i de här från början!

Men till slut nu när ja ligger i min sänga känner ja mig ändå ganska så tillfreds med allt! Ringer i morgon och säger upp allt som egentligen binder mig till något. Vilket gör mig så mycket friare! Nu kan ja göra vad ja vill utan att behöva tänka! Och som ett plus så kan vi snart se på digital tv här hemma!

Don't blame the sunshine. Don't blame it on the moonligt. Don't blame it on the good times. Blame it on the boggi.

Jävla snö...

Stod på jobbet idag å såg hur de började snöa. Så roligt å mysigt att de blir lite vinter sa ja till Petter. Han muttra då nått om hur mycket han hata snön å att de bara e ett helvete. Men ja höll modet uppe å sa att de va så trevligt.
Men så började snön lägga sig lite. Och ja börja tänka högt på om de kanske faktiskt skulle bli lite vitt, å de va ju i så fall lite jobbigt för de blir så kallt å blött om fötterna då... Petter fortsätter att rata snön å vi faller ur ämnet en stund tills ja till min förskräckning ser att de nu ligger ett par cm snö utanför. I mindre panik säger ja till Petter att detta e fan inte sant, de kan ju fan inte komma så här helvete massa jävla satans snö nu. Ja hatar de. De bli ju bara kladdigt å kallt. Petter garvar då åt att ja bara en stund tidigare hade älskat det!
Så kollar vi bort mot spårvagns hållplatsen kollar på varandra å säger i ett; "Ska vi slå vad om hur lång tid de tar innan de står att tågen e försenade eller inställda?! Haha"
Vi skrattar åt de ett tag å de tar inte långa stunden innan de på monitorerna står "Tåg mellan Gullmansplan och Sickla Udde inställda pga, snöfall. Ersätts med buss." Hahaha! Då höll vi bara på att dö. Så kom vi med den grymma idén att vi ska springa med ett tips till SL. Ett hemligt ett som dom inte får berätta för någon annan. Å hemligheten är att "DE KOMMER SNÖA NÄSTA ÅR MED PUCKO". Ja menar SL har funnits huuur länge som helst. I snart 100 år lixom, men inte fan har dom sett mönstret. Ja de snöar på vintern. Ja de blir blöta löv på hösten. Men smarton de måste jobba på de där jäkla företaget!
Men icke. Varje år är de samma sak. Varje år får vi stå ute och frysa häcken av oss medans vi väntar på att en överfull svin varmt ersättningsbuss ska komma i så pass tid att ja hinner med nästa tåg vid bytet..

image78
Ni förstår vad ja menar....

Todde hon hade kolavippat!

Bad Elin igår kväll att inte be mig göra nått innan klockan 12 för ja ville sova ut. Så vakna ja av mig själv kl 12.35 och tänkta att humm, Elin ligger nog i sin säng med datan å ville inte väcka mig. Så ja som va rätt pigg trakska upp å städa undan lite, diska och kokade mig lite gröt. Efter att ha skramlat runt ett tag börja ja fundera på om de kanske var så att Elin hade åkt in till stan för att ja bara sov, men så var jackan å alla kvar. Så ja smög mig in på hennes rum å såg till min stora förvåning att hon låg där, stupad i sängen och sov. Ok tänkte ja mycket förvänad! Hon får la sova då! Så ja slog mig ner i soffan med min gröt å satte på tv:n. Å när klockan va två och ja fortfarande inte hört ett knyst från rummet så började ja bli lite narvös. Hade hon söpit ihjäl sig kanske!? Va ju tvungen att se efter, så öppna åter igen dörren å såg att hon hade rört på sig! Phust hon hade inte dött! Siken jäkla tur! Så ja lät henne sova lite till och så vingla hon upp vid 14.30 å fråga va klockan var. När ja svara såg hon ut som ett levande frågetecken och helt chokad! Stackars lilla flickan!

Underbara dag!

Silken nostalgi tripp de kommer bli och är! Låtar från den underbara förra hösten med alla as grymma fester och alla as najs människor (jupp saknar er faktiskt!). Å en kamera som ja kan gå lös med! De bara osar hösten06 om de! Så bered er alla torra å dyrga stockholmare här kommer the posing chics!

Å dagen har ju inte varit sämre att vi förs täffade pappa med de nya ragget vid mitt jobb, tog en kaffe å sen bilen hem å käka sushi på kvarters "sushibaren"! Dom dumpa av 5 kg kantareller å ett skursätt, ja har dock lite svårt att avgöra vad elin blev gladast över! Prinsessan gillar ju svamp va, men oj va hon hatar att ligga på alla fyra och skura golvet! (Trotts att hon e ack så het då!) Så hon blev ju bra lycklig av moppen med....! hon e tossig!

Men nu e de dags att ta sig en sup å köra hårt!

image77

I am...





I`m an angel, I`m a devil
I am sometimes in between
I`m as bad as it can get and good as it can be
Sometimes I`m a million colors
Sometimes I`m black and white
Try to figure me out you never can
There`s so many things I am...






Djurplågeri...

Har ni sett reklamen på tv om att släppa naturens krafter fria?! När dom filmar ett, om de är vattenkraftvärk, en hund i koppel, och så filmar dom en späckhuggare som hoppar i en bassäng. Ja blir så himla ledsen när ja ser de.
När man fångar in vargar och liknande så försöker man ju oftast att återskapa deras normala miljö inne på de eventuella zoot eller var de nu är. Och för fåglarna så ställer man in buskar och träd för att dom ska känna sig hemma. Men de stackars späckhuggarna. Dom är instängda i en bassäng men bara kakel som inredning. Om inte det är djurplågeri vad är det då!? Lever dom verkligen ett värdigt liv i en rund bassäng, oftast ensamma, med bara kakel som sällskap?!
De är ju samma sak med delfiner och sälar som är inlåsta men dom är ju i alla fall oftast flera stycken i samma bassäng så dom får sällskap och kan leka. Men vem ska späckhuggaren leka med?

image76

Save Keiko "Willy"

Kärlek vid första ögonkastet?!

Finns de överhuvud taget?! Ja tror de. Ja tror att man kan se någon för första gången och på en gång inse att den här personen kommer att spela en stor roll och kommer betyda mycket i ens liv. Att man på en gång får den känslan i magen, att man bara vet de, i hjärtat. Ja tror inte att de händer ofta, men ja tror att de händer.
Ja tror oxå inte att de bara händlar om kärlek mellan två personer som älskar varandra. Utan oxå mellan två vänner, att du träffar en människa som blir en viktig vän eller en viktig person.

image75

konstig drömm...

Ja drömde så lustigt...
Ja såg dig komma gående, ja sprang fram till dig och slängde mig runt din hals. Kram dig så mycket ja bara kunde och berätta hur mycket ja hade saknat dig. Du sa att du saknat mig med! Ja kramade å kramade, kysste dig på halsen och ville aldrig släppa dig igen.

Men de är inte logiskt... stämmer inte....

De är så här de är...

Nu när Elin har fått sin nya bok "Han vill inte ha dig" eller vad den nu heter! Så hörde ja så lägligt den här låten! Som så väl stämmer in! De e ju lixom lite så här de är! Komiskt! Å väldigt bra låt i alla fall!

Why do you build me up (build me up) Buttercup, baby
Just to let me down (let me down)and mess me around
And then worst of all (worst of all) you never call, baby
When you say you will (say you will) but I love you still
I need you (I need you) more than anyone, darlin'
You know that I have from the start
So build me up (build me up) Buttercup, don't break my heart



"I'll be over at ten", you told me time and again
But you're late, I wait around and then (bah-dah-dah)
I run to the door, I can't take any more
It's not you, you let me down again



(Hey, hey, hey!) Baby, baby, try to find
(Hey, hey, hey!) A little time, and I'll make you happy
(Hey, hey, hey!) I'll be home
I'll be beside the phone waiting for you
Ooo-oo-ooo, ooo-oo-ooo


I'm just miss you, that's all...


image74

Lugg varre!

Som sagt så var ja å klippte mig i måndags! Å här har ni resultatet!! Va tycks!? Godkännt?!

image73

En hård kväll...

Halva familjen har varit på besök och de började med två långa shoppingdagar på stan med en del kläder som inhandlades och mycket trevlig kvalitets tid med mamma och stora syster. Middag här i torsdags kväll med tacos massa vin och massa trevligt sällskap. Mammas gubbe Thomas tog med sin bror som mamma å thomas tycker att vi ska börja umgås med... humm.. nu snackar vi om en mc snubbe på ca 40 år som hänger med Hell´s Angels folk... *ler* Men han va väldigt trevlig å me tanke på att "Änglarna" fixar många stora fester kanske de finns en möjlighet i alla fall till lite trevliga fester!

Så blev de fredag och ja fick ny smärstillande utskriven till min mupprygg. Så ja tänkte att ja skulle ta en för att se hur starka bi efekterna blev. Första timmarna va lugna men sen gick de utför. Vi åkte hem till min moster på middag, va väldigt hungrig å mådde illa så hade lite svårt att äta men gjorde mitt bästa för att inte vara otrevlig!
Men så började huvudet snörra... började bli suddigt å illamåendet blev mer påtagligt... Ursäktade mig och gick å la mig i soffan.Men aj de skulle ja inte ha gjort, de snabba nerliggandet gjorde att de snurra till ordentligt och ja fick springa in på toa...
Vinglade tillbaka till soffan å började skaka nått fruktansvärt. Prata lite med sessan i telefonen å fick prata med Linnéa som även hon är bra på att knapra piller, hon skulle skicka med Elin några som var bra!! Mycket tacksamt.
Men vilket fall som helst när ja ligger där å skakar så kommer hela middags sällskapet in å ställer sig runt mig å frågar å pratar å håller på...de va jobbigt... Så vi bestämde att vi skulle ta bilen hem igen. Men som ni hört innan så är ja ju åksjukt, jupp även i bil. Så ännu mer snurrig å ännu mer illamående vinglade ja upp mellan räckerna till lägenheten. Väl innanför dörren föll ja ihop på en hög... drog av lite kläder, kröp in till toan, låg å hulka ett tag innan ja kröp vidare till soffan å somna, kl halv tio!
Summa sumarum, ska aldrig mera ta Tiparol! Farliga grejer de där... BLÄÄ!!

image72