Korta små ord...

13 december
Hur kommer det sig att korta små ord kan göra en så glad? Nått man inte förväntar sig att höra och absolut inte tror. Men det gör en så glad när man får höra det. Samma ord som kan bryta ner någon kan också göra en hur lycklig som helst. Lixom en sån där konstig känsla som man inte kan förklara. En känsla som man inte kan sätta ord på utan bara känner. Att allt kan kännas mycket lättare och bättre efter en mening. Att man inte behöver känna något tvång till något utan att man duger som man är och inte behöver förändra nått, utan är bra som man är. Man får höra de så sällan och ja tror att de är därför så många mår så dåligt för att dom inte får höra att dom duger. Nu har ja fått höra det och de kunde inte bli bättre. Man mår så himla mycket bättre… Den ja förut borde ha fåt höra det av sa de aldrig och tyckte de nog inte heller… Men nu förstår till och med ja bättre och inser att han inte va nått att ha. Men nu har ja de. Ja har någon som bryr sig om mig och tycker om mig som jag är. Och säger de! Det är de bästa som finns. Att få höra att man är uppskattad!


Tur till Göteborg

12 december
Va i Göteborg i går, de va spännande! Har ju regnat en hel del och halva staden var typ översvämmad. Om de fryser på nu så e tydligen Mölndal dödsdömd! Hihi! Eller ja kanske inte så kul men ändå! Vi fick ju i all fall köra i en massa stora och djupa vattenpölar! Eller ja även kallat sjöar. Nog om de! Vi träffade Lina med! De va jätte roligt! Har inte sett henne på hur länge som helts så man börjar ju lixom sakna henne ganska så mycket nu. Men så får man träffa henne ibland så blir man så glad! Ja och Gabriel åkte till Floda på söndag kväll, va la hemma i Floda vid 2 tiden. Somna rätt så fort då! Sen på måndagen så åkte vi in till staden och träffade Lina och kollade runt lite på stan. Hade planerat Liseberg men de regna på tok för mycket så de blev det ingenting med. Körde Lina till Majorna för hon skulle till sin homeopat under tiden så åt ja och Gabriel på en Indisk restaurang. De va buffé med en del gooa grejer sen va de la nått som inte smaka helt gött helt enkelt! Sen åkte Lina med oss till Floda där vi laga middag till hela familjen vilket då bestod av Pappa, Lina, Lina jag och Gabriel! Blev en god kyckling wok med nudlar! Sen blev de melon med glass till efterrätt. Sen så packa ja lite så åkte ja och Gabriel hem igen. Vi lämnade av Lina på vägen och då fick Gabriel köra inne i stan de tyckte han inte om men de gick faktiskt väldigt bra för att vara van vid Strömstad! Som sagt så va de väldigt mycket vatten på vägarna och på vägen upp så såg vi tre stycken olyckor längst vägen. Men vi överlevde! Grattis till oss!

Typ bestämt nu att ja ska flytta in till Gabriel! Ja längtar! Ok ja har typ bott här i en vecka nu men riktigt flytta in med alla grejer å så ska bli jätte roligt! Å så får ja ju träffa honom varje dag då å vad kan vara bättre än de? Ja kan tänka mig att de blir i mellandagarna som ja flyttar hit! Sen blir de bara till att sätta igång och leta efter jobb! De kan ju också bli intressant! De jobbiga är ju bara att om ja får ett så måste ja lyckas ta mig dit me men ja ska köpa mig en bil! Mamma har sagt att ja får låna pengar av henne så att ja kan lägga några 1000 lappar extra så att de blir en bil som håller i mer än 1 månad! Kan ju kanske vara smart asså! Tänkte köpa nån som e typ ny besiktigad och bilig för då måste den ju hålla ett litet tag i alla fall! Å så får den inte dra så mycket bensin heller! Som Opel ja har nu den drar typ inget! De e ju himla praktiskt tycker ja allt! Men, men så ligger de till.


En konstig känsla

10 december

Har den där mag känslan. Jag gillar det inte. Och ja vet vem det är som har orsakat att ja får den ibland. Han gjorde sällan som vi kom överäns om och ja visste aldrig om han mena de han sa eller om han tänkte göra nått annat utan att säga till mig först. Jag kunde nog inte lite på honom lixom. Han gjorde som han ville och sket i mig.

Ja är mycket tveksam till att Gabriel skulle göra samma sak medvetet men han är ju ute och festar och ja lovade att hämta honom. Vi hade räknat med tre tiden men ja sa ju att han kunde ringa när han ville. Och att han gärna fick gå på efterfest om han ville. Självklart får han de men nog för att ja e himla trött och helst skulle vilja hämta honom på en gång så ja kan få sova sen så vill ja inte att han ska känna att ja drar honom ifrån de roliga. Men varför har ja då klumpen i magen? Händer de något som ja missar? Är ja orolig? Men vad har ja i så fall att vara orolig för? Ja vet ju att Gabriel kan bli lite fuller så där.. så hur vet ja att han ringer? Har ja bara kallt räknat med att han ska ringa innan klockan tre och säga hur han gör? Hjälp va ja är förvirrad. Ja vill bara ha honom här! Ja har ju inget att oroa mig för. Ja är la bara knäpp helt enkelt! Han ringer nog. Eller ska ja kanske ringa honom typ kvart i tre och höra om han vill att ja kommer? Eller känner han sig då tvingad? Ja menar hem måste han ju… eller? Jo de är klart han ska hem. Han vet ju att ja och Hoss väntar här och han jobbar ju i morgon å ja har ju bilen och grejs. Jo hem kommer han! Vill bara veta när ja får sova!!

  

Senare efter samtal 02.55

Prata just med honom! Som ja trodde så ville han på efterfest men ja klandrar honom inte! Ja brukar ju lixom också vilja de så va tusan! Men han fråga typ 100 gånger om de va ok med mig! De tycker ja va jätte gulligt att han fråga! Hade aldrig hänt att Jonas hade frågat de… Men nu känns de bra! Har inte längre den jobbiga känslan! Nu vet ja att han ville vara med mig men gärna gå på efterfest me och han fråga faktiskt! De tycker ja är viktigast! Nog för att ja gärna hade velat hämta honom på en gång så vill ja inte neka honom att inte få ha roligt. Ja hade ju också kunnat vara med om ja velat. Men ja valde detta så, så är det med den saken! Ja har ju Hoss här och vi kosar så! Har ja varit vaken så här länge kan ja ju lika gärna vara vaken ett tag till. Måste bara komma på nått att sysselsätta mig med! Attans att han inte har Internet =P


Undebart att känna sig omtyckt

10 december

Jaha då var man inte singel längre då! Hur kommer det sig att det alltid går så himla fort när ja träffar killar? Ok Jonas hade ja typ känt eller vetat vem han va i några år innan men med Gabriel är det annorlunda. Ja har vetat vem han är i två veckor och känt honom i en! Lördagen för en vecka sedan träffades vi och började prata på en förfest som vi var på. Vi insåg att vi hade massor gemensamt och fortsatte att prata hela kvällen. Som ni vet så följde ja med honom hem den kvällen. Och nu är ja här. Efter en vecka tillsammans varje dag är vi nu tillsammans. Kanske gör det att det inte kommer att hålla eller så är det just precis så här det ska vara? Allt känns så naturligt med Gabriel. Det känns som att ja har känt honom i flera år och ja känner mig lixom trygg med honom. Han bryr sig om hur ja känner och ger mig ständigt komplimanger! Något som ja inte är van vid vilket gör mig förvirrad! Ja känner mig så omtyckt och uppskattad när jag är med honom. Är det inte så alla vill känna? Är det inte så man ska känna med någon som man tycker om? Ja vet inte om de va så ja kände med Jonas. Ja kände mig inte uppskattad på alls samma sätt som nu. Nu känner ja att någon faktiskt bryr sig om mig och ja gillar den känslan! Vem vet hur det är om några veckor men just nu är det underbart!


ödet? finns det?

7 december

Ja har sagt det förut och ja säger det igen! Det blir aldrig som man har tänkt det men oj vad himla mycket bättre de kan bli när det blir på ett annat sätt! Ett alternativ som man inte alls kollade åt från början visar sig vara det bästa som kunde hända! Undra hur det blir så? Är det för att vårat undermedvetna ändå vet hur det måste bli till slut och leder oss rätt utan att vi själva egentligen vet nått om vad som händer!? Eller är det bara slumpen? Det är lite samma fråga som det här med ödet eller inte. Finns det ett förutbestämt öde för alla människor och det spelar ingen roll vilka val vi gör i livet för hur vi än gör så hamnar vi i slutändan ändå på samma ställe? Eller är ödet formbart så att vi visst kan ändra våra liv genom olika gärningar? Men är det då ödet? Om man ändå kunde ändra på det? Himla konstigt det där.

Men hur det än är med den saken så vet ja att fan ibland så blir de himla bra på ett annat sätt! Så är det kanske så man måste leva. Leta efter nått man inte söker? Är det kanske bara då vi kan hitta det rätta? Men hur tusan vet man då vad man ska leta efter? Det verkar ju helt omöjligt. Vadå det är som att gå och shoppa utan att veta vad man ska köpa. Fast det är klart de är ju oftast då man hittar det man letade efter. Men hej! Det låter ju som att det hela är rätt logiskt ändå. Att leta efter sitt öde är kanske som att shoppa. Man hittar det man söker när man letar efter det som minst. Med andra ord så kanske ja ska sluta leta så febrilt och låta saker ske som de vill. Det blir nog ändå himla bra i slutändan.



Så gick det!

6 december
O de va så mysigt igår! Först var det middag som va jätte god. Sen satt vi å prata jätte länge innan filmen började. Allt kändes verkligen jätte bra! Som Lina sa; ”En normal kille över 15! Jo de kan ju faktiskt funka!” Så vi får se hur de går vidare. Sov här tills idag så klart och nu är ja här igen och väntar på att Gabriel ska komma hem. Han slutade inte fören k.l 21 så ja har varit själv ett tag men de e ju OC på tv så mej går de då inte någon nöd på!

Har varit och tränat idag me! Och för att vara säker på att ja inte slappar mera så har ja bokat tre pass nästa vecka. Ja tyckte att de lät som en smart idé så eftersom att ja e rätt så smart så gjorde ja de! Vatten arobix var det på schemat idag.

Fick ett sms av Henrik i morses han som ja kanske ska hyra en lägenhet av. Ja ska kolla på den på fredag! De ska bli spännande! Ja hoppas att den är bra så ja kan bo där ett tag i alla fall! Det vore ju inte helt fel med en lägenhet inne i strömstad.


Dejt på gång

5 december
Jaha då sitter ja här igen! Å väg på dejt faktiskt! Ska bli jätte roligt! Men Elin klaga lite på mig och sa att vi hade förstört grejen men första dejten för att vi har setts varenda dag sen i lördags så då fanns det ju inte nått spännande kvar =P Men hon har fel tycker ja allt! Alltid spännande med en dejter! Tror ja i alla fall =P Som sagt så har ja ju inte så mycket erfarenhet av de hela men i varje fall så väntar först mat å sen blir det bio. Bond va de visst vi skulle se! Men, men nu kan ja inte sitta här mer har ju viktigare saker för mig!

Träffade Gabriel

4 december
Jaha då festa man till det lite i helgen igen då! De e faktiskt himla roligt! Men de blev lite mera spännande denna gången än andra gånger! Drickandet skedde i mycket rimlaga mängder för en gångs skull och ja mådde inte så himla dåligt som ja kanske har en dålig varna att göra.. Men, men i vilket fall som hels så var de först för fest hos Elin och Lisa för att Elin just flyttat dit. Det var en hel del folk där å ja höll mig road genom att prata massor med Gabriel. Vi insåg snabbt att vi hade ganska så mycket gemensamt och prata på rätt så bra hela kvällen. Och ingen annan fick vara med och prata! Sedan var det vidare till Cod som vanligt och igen som vanligt så va de himla roligt där! Lite drickande där me så klart och massa prat! Prata en del med Elin angående lite problem med pojkar och nu har ja en väldigt klar syn på det hela igen! Efterfesten blev hos Elin det me och ganska så mycket folk! Ja å Gabriel satt där ett tag men tröttna ganska så fort så vi åkte hem till honom i Skee. Vi fortsatte att prata resten av natten med och fram emot 7-8 tiden nån gång så somna vi! Upp igen vid halv 12 för att se på Idol som ja missade i fredags för att de va ju nattöppet på Nordby! Va där och gjorde av med en massa pengar! Himla roligt de me! Vilket fall som helst så såg vi på Idol och sen så åkte vi in till stan och träffade lite folk där. Vi käka och beklaga oss för att vi alla mådde som vi gjorde. Va hos Elin igen sen efteråt och tjöta, hade planerat att åka hem sen men så blev de inte. Åkte me Gabriel hem till honom istället och vi såg på film och muppa oss sen så sov ja sär igen… oj då ida =P

Det blev en lång dag på jobbet idag. Skulle ”bara” ha jobbat 9 timmar men de blev 10 hårda timmar… Hälsovårds nämnden eller va de är kommer i morgon så oj va vi städade på en massa sjuka jävla ställen. Typ skrubba hela kylen och drog ut hyllor och grejs. As jobbigt… Va lite sällskaps sjuk när ja va på jobbet utan Elin så de blev till att åka till Gabriel igen efter jobbet. Ni hör ju själva var detta leder =P Så här sitter ja nu! Spännande? Jupp! Å himla trevligt =P


Jobbigt..och hur blir julen?

Hur kan det vara så att allt ibland bara känns så fel? Man tror att något ska bli på ett visst sätt men i slutändan så hade man bara en förhoppning som man inte gjorde något med och allt blev bara förstört band mängden. Glömmer vi ibland av att vi själva måste se till allt våra liv blir som vi vill ha dom. Vi kan inte bara sitta och titta på. Vill vi ha något gjort så får vi nog se till att göra det själva. Hur mycket hjälper det att bara grubbla på saker och inte göra något åt det? Man vill så mycket och vi tycker så mycket men hur ofta gör man något åt saken? Man låter bara alla andra ta han om det i stället för att göra något själva. Vi tittar på fadder galor för både det ena och andra, vi tittar på när andra hjälper och vi tycker så synd om dom som behöver våran hjälp. Men vad gör vi? Jo vi tittar på dom som försöker hjälpa utan att vi själva anstränger oss det minsta. Tycker vi då verkligen synd om dom eller vill vi bara att andra människor ska se oss som personer som bryr sig om andra mer än oss själva?

Vi pratar om hur fel det är att barn blir mobbade i skolan och vi startar olika små grupper i skolan som ska hjälpa dessa barnen. Men ändå så är det så många av dessa barn som aldrig får någon hjälp. Dom som gör ett eget slut på sina liv för att dom inte orkar med det mera. Har vi då verkligen gjort allt vi hade kunnat. Vi bryr oss för mycket och gör för lite. Om alla människor som sa att dom bryr si om något speciellt och viktigt om alla som faktiskt också skulle göra något för att förändra världen. Då tror ja faktiskt att vi skulle kunna reda upp ganska mycket sorg i världen på ett ganska så enkelt sätt. I många fall så kan det räcka med en kram och visa att man bryr sig. Man måste inte bygga ett helt nytt land för att göra någon lycklig. Bara man visar att man bryr sig så hjälper det jätte långt.

Så du måste bestämma själv hur du vill leva ditt liv och hur du vill att världen omkring dig ska se ut. Vill du ha den killen så får du faktiskt satsa själv och inte förvänta dig att någon annan ska göra det åt dig. Och vill du att dina barn ska ha en trygg och bra miljö i skolan så får du se till att du hjälper till att de blir så. Du kan inte förlita dig på att andra gör det åt dig, för det gör dom inte.


Vi måste göra något

30 november
Hur kan det vara så att allt ibland bara känns så fel? Man tror att något ska bli på ett visst sätt men i slutändan så hade man bara en förhoppning som man inte gjorde något med och allt blev bara förstört band mängden. Glömmer vi ibland av att vi själva måste se till allt våra liv blir som vi vill ha dom. Vi kan inte bara sitta och titta på. Vill vi ha något gjort så får vi nog se till att göra det själva. Hur mycket hjälper det att bara grubbla på saker och inte göra något åt det? Man vill så mycket och vi tycker så mycket men hur ofta gör man något åt saken? Man låter bara alla andra ta han om det i stället för att göra något själva. Vi tittar på fadder galor för både det ena och andra, vi tittar på när andra hjälper och vi tycker så synd om dom som behöver våran hjälp. Men vad gör vi? Jo vi tittar på dom som försöker hjälpa utan att vi själva anstränger oss det minsta. Tycker vi då verkligen synd om dom eller vill vi bara att andra människor ska se oss som personer som bryr sig om andra mer än oss själva?

Vi pratar om hur fel det är att barn blir mobbade i skolan och vi startar olika små grupper i skolan som ska hjälpa dessa barnen. Men ändå så är det så många av dessa barn som aldrig får någon hjälp. Dom som gör ett eget slut på sina liv för att dom inte orkar med det mera. Har vi då verkligen gjort allt vi hade kunnat. Vi bryr oss för mycket och gör för lite. Om alla människor som sa att dom bryr si om något speciellt och viktigt om alla som faktiskt också skulle göra något för att förändra världen. Då tror ja faktiskt att vi skulle kunna reda upp ganska mycket sorg i världen på ett ganska så enkelt sätt. I många fall så kan det räcka med en kram och visa att man bryr sig. Man måste inte bygga ett helt nytt land för att göra någon lycklig. Bara man visar att man bryr sig så hjälper det jätte långt.

Så du måste bestämma själv hur du vill leva ditt liv och hur du vill att världen omkring dig ska se ut. Vill du ha den killen så får du faktiskt satsa själv och inte förvänta dig att någon annan ska göra det åt dig. Och vill du att dina barn ska ha en trygg och bra miljö i skolan så får du se till att du hjälper till att de blir så. Du kan inte förlita dig på att andra gör det åt dig, för det gör dom inte.