Vi måste göra något

30 november
Hur kan det vara så att allt ibland bara känns så fel? Man tror att något ska bli på ett visst sätt men i slutändan så hade man bara en förhoppning som man inte gjorde något med och allt blev bara förstört band mängden. Glömmer vi ibland av att vi själva måste se till allt våra liv blir som vi vill ha dom. Vi kan inte bara sitta och titta på. Vill vi ha något gjort så får vi nog se till att göra det själva. Hur mycket hjälper det att bara grubbla på saker och inte göra något åt det? Man vill så mycket och vi tycker så mycket men hur ofta gör man något åt saken? Man låter bara alla andra ta han om det i stället för att göra något själva. Vi tittar på fadder galor för både det ena och andra, vi tittar på när andra hjälper och vi tycker så synd om dom som behöver våran hjälp. Men vad gör vi? Jo vi tittar på dom som försöker hjälpa utan att vi själva anstränger oss det minsta. Tycker vi då verkligen synd om dom eller vill vi bara att andra människor ska se oss som personer som bryr sig om andra mer än oss själva?

Vi pratar om hur fel det är att barn blir mobbade i skolan och vi startar olika små grupper i skolan som ska hjälpa dessa barnen. Men ändå så är det så många av dessa barn som aldrig får någon hjälp. Dom som gör ett eget slut på sina liv för att dom inte orkar med det mera. Har vi då verkligen gjort allt vi hade kunnat. Vi bryr oss för mycket och gör för lite. Om alla människor som sa att dom bryr si om något speciellt och viktigt om alla som faktiskt också skulle göra något för att förändra världen. Då tror ja faktiskt att vi skulle kunna reda upp ganska mycket sorg i världen på ett ganska så enkelt sätt. I många fall så kan det räcka med en kram och visa att man bryr sig. Man måste inte bygga ett helt nytt land för att göra någon lycklig. Bara man visar att man bryr sig så hjälper det jätte långt.

Så du måste bestämma själv hur du vill leva ditt liv och hur du vill att världen omkring dig ska se ut. Vill du ha den killen så får du faktiskt satsa själv och inte förvänta dig att någon annan ska göra det åt dig. Och vill du att dina barn ska ha en trygg och bra miljö i skolan så får du se till att du hjälper till att de blir så. Du kan inte förlita dig på att andra gör det åt dig, för det gör dom inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback